Inleiding

Respect, eigenwaarde, eerlijkheid en sociaalbesef zijn de tijdloze ankers van de afscheidsmusical 'de Reehoeve'. En dat alles zonder moreel gehamer maar met een flinke dosis humor. Géén grof taalgebruik of opgefokt hip gedoe, maar een eerlijk uit de klei getrokken kindermusical die zich afspeelt op het platteland tijdens de laatste kampweek van groep 8.

Het verhaal

Twee groepen 8 gaan 14 dagen voor hun afscheid van de lagere school op werkweek naar de kampeerboerderij 'de Reehoeve' in het noordoosten van Nederland. 'de Reehoeve' is eigendom van baron Van Hier Tot Ginder maar wordt in het dagelijks leven beheerd door boer Vogelaar en zijn knecht Willem. Vlak voordat de twee groepen 8 arriveren gaan de baron en de boer een weddenschap met elkaar aan met als gevolg dat gedurende de kampweek heel veel dingen misgaan op 'de Reehoeve'. Ongelukjes, spanningen, humor en relatieperikelen passeren met regelmaat de revue. Het belooft een weekje te worden om nooit meer te vergeten......

De Liedjes

Alle 8 liedjes sluiten naadloos aan in het verhaal en hebben ieder hun eigen karakter. Er is veel aandacht besteed aan originaliteit en diversiteit waardoor kinderen de kans krijgen in diverse stijlen te zingen.

De hoofdrolspelers

De Verteller is de buurman van Vogelaar. Hij is gekleed als boer.

Meester Joost is een aardige verstrooide man met een te klein brilletje op zijn hoofd, sluikhaar en te kleine kleren.

Meester Bert is een klein dik mannetje met rode konen, altijd positief, levenslustig, houdt van koken en lekker eten. Meestal draagt hij een pak, maar voor deze werkweek draagt hij, hoewel onwennig, een korte broek met een wit overhemd en normale nette schoenen.

Juffrouw Joke is een kleine mollige tante met krulhaar en een te grote bril op haar neus. Ze is druk, altijd nadrukkelijk aanwezig en denkt dat iedereen haar aardig vindt. Probeert zich te kleden zoals tieners het zouden doen, maar dat staat haar helemaal niet.

Juffrouw Mieke is eigenlijk een beetje stijfjes, maar probeert toch 'mee' te doen met de kinderen. Ze draagt altijd een zeer lange rok met daarop een truttige blouse.

Baron van Hier tot Ginder is een geaffecteerd pratend en verstrooid heerschap die het eigenlijk helemaal niet leuk vindt dat hij zich als een echte baron moet gedragen. Hij is gekleed in een driekwart broek met daarop een kort jasje waaronder hij een gilet draagt met daarin een ketting horloge. Draait vaak puntjes aan zijn grote snor. Zijn naam is Hendrik.

Freule van Boven tot Onder is een zeer deftig chique geklede dame van de ouderwetse stempel. Haar naam is Eugenine en ze is een vriendin van de baron.

Boer Vogelaar is een echte plattelander en praat met een duidelijk 'boers' accent. Hij loopt de hele dag in zijn blauwe overall, heeft blonde haren en rode konen. Hij kijkt slim, hij is slim en heeft overal een oplossing voor. Loopt altijd met een sigaartje in zijn mond.

Willem is een rustige stille jongen die hard werkt. Draagt net als boer Vogelaar een overall. Hij is eigenlijk verliefd op Klaziena, maar houdt dat voor zich.

Klaziena is een frisse vrolijke blonde boerendochter met rode konen en een vriendelijke lach. Zij is verliefd op Willem, maar hij heeft dat niet door.

Nick is de grootste en stoerste jongen van de klas. Hij heeft altijd wel een grote mond, maar heeft een hart van goud. Hij is het vriendje van Angelique.

Bas is een bescheiden, zelfs verlegen jongen, maar heel erg pienter. Hij stottert een beetje.

Angelique is een meisje waar elke jongen van de klas wel mee zou willen gaan. Ze is slim, ze ziet er goed uit en kan goed zingen.

Kelly, Nicole, Martine en Laura zijn vriendinnen van Angelique.

Kevin, Mark en Max zijn vrienden van Nick en Bas

De Cowboy is gekleed zoals het hoort, met alles erop en eraan.

Agent de Vries is een streng uitziende oudere agent met snor.

Agent Ballegooi is een agent die men in de volksmond een 'broekie' noemt.


Het decor

Het verhaal speelt zich af op de volgende 3 locaties.

  1. In 'de Reehoeve', een verbouwde boerderij met ouderwetse ramen en uit twee delen bestaande deuren. Het interieur is sober. De scènes in 'de Reehoeve' spelen zich af in het dagverblijf van de boerderij. Er staan wat simpele tafels en stoelen.


  2. In de stal


  3. Op het erf, voor het gebouw waar de kinderen logeren


De achtergrond toont een geschilderd landschap waarbij in de verte een half in de sloot geparkeerde tractor is te zien.Klik op de koe als u meer wilt weten over....
Info? musical@reehoeve.nl Hosted by Netideas NL http://www.nids.nl